Visual Studio reports fake schema validation errors. How to clean SharePoint schema cache?

Alexey Krasheninnikov
  • Visual Studio reports fake schema validation errors. How to clean SharePoint schema cache? Alexey Krasheninnikov

    I have recently generated a couple of ListDefinitions using both SPSource and VSeWSS SharePoint Solution Generator. In both cases, surpisingly, Visual Studio reports fake schema validation errors in schema.xml like

    The 'Description' attribute is not declared" for List xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/" BaseType="0" DefaultItemOpen="0" Description=""... >...

    followed by errors like

    Could not find schema information for the element 'http://schemas.microsoft.com/sharepoint/:GetVar'.

    Can anyone help me fix that?

  • Silly me. They weren't fake. Some of the exported attributes really break the schema and only get generated after the solution being deployed and activated.

Tags
development visual-studio caml-query
Related questions and answers
  • I'm trying to debug XSLT for CQWP. I followed this guide. So I'm able to retrieve the XML, and link the files temporarily together using xsl:import. But then Visual Studio can't find the schema for xmlns:cmswrt="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v3/Publishing/runtime" and fails when I try to use templates as SafeImageUrl and DisplayTitle. The blog mention this, but I don't understand the workaround. And I have the same issue when I have to use ddwrt. Is there no way I can import the schema files? I had a look around but found nothing.

  • there doesn't seem to be a way to do this (create custom fields and content types) as a solution using SharePoint without putting them into a list, I am using Visual Studio and CAML for this. I also want to use Visual Studio and CAML so that I can put these CAML xml files in source control so that I can version my custom fields and custom types. I have tried using tools like http...I am trying to get the CAML for a custom content type that I am creating. What I am really doing is creating the content type in Visual Studio 2010 and then deploying that content type to my sandbox

  • I am using SharePoint Server 2007 Enterprise with Windows Server 2008 Enterprise. I met with strange SharePoint internal error when click some links on a web site. I have tried to use SPTraceView (http://sptraceview.codeplex.com/) to dump related logs, I find the following error logs, any ideas what is wrong? I am not sure whether in my scenario, using SPTraceView is the best way to diagnose, any...:\Windows\system32\drivers\etc\HOSTS" is denied. BTW: when using anonymous user, no such errors. thanks in advance!

  • to do this I am using the stsadm tool as follows: To backup, I use this command: stsadm -o backup -url http://devpn-004:1234 -directory c:\sharePointBackup -filename testBackup.bak -backupmethod full -percentage 10 To restore, I use this command: stsadm -o restore -url %1 -directory c:\sharePointBackup -restoremethod overwrite -percentage 10 The backup completes successfully. However, when I try to restore, I get the following errors: Provisioning of the web application, SharePoint - 1234, has encountered the following error: System.ArgumentException: The IIS Web Site you have

  • that is what is preventing anonymous access to the Web Services to work. When I remove SOAPAction entirely and I AM logged in, some calls fail with the following error: errorstring: The security validation for this page is invalid. Click Back in your Web browser, refresh the page, and try your operation again. errorcode: 0x8102006d I suppose that it could be as simple as operations which read vs. operations which write, but I figured I'd toss it out there for ideas. M. UPDATE: @cwheeler76 pointed out this article from Jan Tielens: The security validation for this page is invalid" when

  • When I go to manage service applications in Central Administration and try to create a new service application like: New > Create a new service application, the link isn't active. My issue is I would like to create a Search Service Application after installing Search Server Express 2010. Do I need to run the Farm Configuration Wizard and install the below if I can create a Search Service... and Health data collection This service collects farm wide usage and health data and provides the ability to view various usage and health reports. Update 1: I'm running Windows 2008 R2. I

  • How can I get the selected language in the screenshot, from inside of a webpart? alt text http://thomasstock.net/currentlanguage.png I'm using SharePoint 2010. My webpart is a "visual web part" created in VS2010. I'm trying things like SPContext.Current.Web.CurrentUser.RegionalSettings and SPContext.Current.Web.Language" but ofcourse these things have nothing to do with that setting. :-| Can someone please help me? What property am I looking for.

  • , Culture=neutral, PublicKeyToken=1de0ffdb1fdf1b80" ReceiverClass="MyApp.WebServices.TooltipsReceiver" xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/"> <ElementManifests> <..." /> </ElementManifests> </Feature> elements.xml <?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?> <Elements xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/"> </Elements>...I've created a Custom List ('Tooltips') in SharePoint. After this I used SPSource to reverse engineer the list into a feature. After installing and activating this feature, I want to add this list

  • I have a content type defined in Elements.xml and I want to add an Event Receiver. My Elements.xml looks like this: <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <Elements xmlns="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/"> <!-- Parent ContentType: Announcement (0x0104) --> <ContentType ID="0x0104008a424de98660457481eb7d8ddb5161ee" Name="News Posting...://schemas.microsoft.com/sharepoint/events"> <spe:Receivers xmlns:spe="http://schemas.microsoft.com/sharepoint/events"> <Receiver> <Name>ItemAdded</Name>

Data information