stsadm createsite "User cannot be found" error

ngm
  • stsadm createsite "User cannot be found" error ngm

    I'm trying to create a site collection via stsadm. I do:

    STSADM -o createsite `
        -url "<url>" `
        -title "<title>" `
        -description "<desc>" `
        -lcid 1033 `
        -owneremail "<user email>" `
        -sitetemplate "STS#1" `
        -ownerlogin "<domain\user.name>"
    

    (Sidenote: I'm in Powershell with an alias set up for stsadm.)

    When I run the command, at the Powershell prompt I get only the following output:

    User cannot be found.

    If I look into the ULS logs, I see the following related logs (truncated a bit for clarity):

    • Creating site http://somehost/sites/test in content database WSS_Content_768e4db1bf23493085857cd381b2f72e
    • Error when trying to get trusted forests and domains. Exception message: Current security context is not associated with an Active Directory domain or forest.
    • Found 0 trusted forests .
    • Found 0 trusted domains
    • Error in resolving user '<domain\user.name>' : System.ComponentModel.Win32Exception: Unable to contact the global catalog server

    If I create a site collection through Central Administration, using the same <domain\user.name> credentials, the site collection is created fine.

    Any ideas as to how to fix this problem? (Just to note, I created a web application via stsadm with the same user credentials and that worked fine.)

  • I wonder if the security context it's referring to is the security context of the script?

    I suppose I've got 2 questions:

    1. Are you running the script on the SPT server or remotely?
    2. Does the account you're running under have the rights to create a site?

    OK 3 questions... Can you log into SPT with the account you're using in the ownerlogin parameter?

    I'm also curious as to why you aliased stsadm? If it's in your path, you should be able to execute it anyway.

Related questions and answers
  • Powershell as domain administrator (so I have rights to access domain accounts) I didn't install SQL Server 2008 KB 970315 x64, because I'm running R2 version - as I understand this is SQL Server 2008 SP2..." -AsPlainText -Force) When I run it, I'm prompted for database credentials and I enter mydomain\SPF_DATABASE and password I'm also prompted for farm credentials and I enter mydomain\SPF_ADMIN with password...I'd really like to prepare development environment for Sharepoint 2010. This is what I did: I installed Windows 7 x64 I installed VMWare Workstation Created a VM domain controller based on Windows

  • I have a new SharePoint 2010 server farm that I'm trying to configure. Installation went fine. But I'm having trouble getting the user profiles to import. I've created the User Profile service application, and the two user profile services are running. However, whenever I try to create a synchronization connection to our AD servers, I'm getting the following error: "The operation was aborted because the client side timeout limit was exceeded." In the SharePoint logs, when I filter based on the correlation ID, I get the following messages: Name=Request (POST:http://poc-bi-sp:8080/_layouts

  • This is in the context of MOSS 2007. I have a custom site definition. Currently in ONET.xml we have the following Module: &lt;View List="$Resources:core,lists_Folder;/$Resources:core... to the Pages library. This correctly provisions the page to the Pages library with an Announcements List View web part provisioned to the page. I have about 800 (or so) sites created from this site definition... existing sties. New sites would pick it up via the feature. When I do this I can deactivate and reactivate the feature to correctly replace the home page with the "latest version". However, when I

  • correctly for the Content Editor Web Part (based on sample code), however when I replace the Content Editor Web Part definition with one for my own web part I get the following error...()); } UPDATE: Based on feedback from Wictor, I tried the following: &lt;?xml version="1.0" encoding="utf-8"?&gt; &lt;webParts> &lt;webPart xmlns="http://schemas.microsoft.com/WebPart/v3"&gt; &lt... where I'm programmatically trying to add it using the "Upload Web Part" feature. This is the code I'm using to add the web part: function addWebPart(serverRelativeUrl) { //var webPartXml = "&lt

  • . The Reporting Services URL has been set within Central Administration. When I fill in the "Grant Database Access" form with a user account and click OK, the following message displays: 'A connection to the computer cannot be established'. There is no error logged to the ULS logs or the Reporting Services logs about this. I've tried: a complete uninstall and reinstall both SQL Server...On a single Windows 2008 Server I'm running SharePoint 2007 Enterprise (SP2, December 2009 CU) and SQL Server 2005 (SP3, CU 7). Authentication is NTLM. I've been trying to get SharePoint Reporting

  • and typing in the URL (e.g. http://intranet:8080), it works fine. MORE UPDATE: I dug into stsadm a bit by disassembling with .NET Reflector. Turns out the line it is bailing on is: FileInfo[] files = new... running the test console app that I get the following output: A first chance exception of type 'System.DllNotFoundException' occurred in Microsoft.SharePoint.dll which doesn't sound good. So I...All of a sudden, stsadm has stopped working, crashing on all commands it is run with (even -help!) e.g. &gt; stsadm.exe -help Unhandled Exception: System.ArgumentNullException: Value cannot be null

  • I’m trying to write a Http Handler to generate rss xml (based on the CKS code). I want to be able to get the list/library that the end point of the url is referring to. For example if my Url is: http://example.org/pressreleases/pages/rss.xml I want to be able to get the pages library of the 'press releases' web. On a side note if I'm going about this in the wrong way please let me know...;"); } catch (Exception ex) { context.Response.Write("Error getting list from spcontext.current.list: " + ex.Message + "&lt;br /&gt;"); } try

  • I want to create a new SharePoint 2010 farm using PowerShell. I use the following command: New-SPConfigurationDatabase When issuing this command (and providing the needed parameters) I get the following error: New-SPConfigurationDatabase : This SharePoint farm currently has pending upgrades. The cmdlet New-SPConfigurationDatabase cannot be executed until the upgrade is completed. When running the "SharePoint 2010 Products Configuration Wizard" I'm able to create a farm. I have a freshly installed Windows Server 2008 R2 with SQL 2008 R2 on the same box (it's a demo box

  • they try to submit their answers they still received the Access Denied error. I have tried sending an access request from a test user (as prompted by the error page), but I still received the same error... and set Domain Users as Site Collection Members. When one of these users tries to take the survey, the see a list of questions up to the question with branching. After selecting their answers.../no radio button response, end users are able to submit the survey just fine. However, as soon as I start introducing the branching along with more questions, I get the access denied error. I'll have

Data information